Op stand overnachten in de Senegalese bush

Temidden van de weelderige bush ligt het knusse Fathala Lodge. Hier overnacht in je in een van de twintig luxe safari tenten. Met kingsize hemelbed, verkoelende airco, een los bad en een buitendouche. En vanaf je terras kijk je uit over het Afrikaanse landschap, waar Colobus aapjes spelen in de schaduw van gigantische Mahagonybomen.

Na een ontspannen overnachting is het tijd voor actie. Op safari! Per 4×4 jeep op zoek naar Afrikaans wild. Giraffen, zebra’s, buffels en misschien zelfs een neushoorn. Na een enerverende safari neem je een duik in Fathala’s eigen zwembad. Met uitzicht over de waterplaats. Antilopen en aapjes komen er graag drinken.

In de avond staat een uitgebreid drie gangen diner op het menu. Wordt het een vers visje of Kudu biefstuk? Om vervolgens een drankje te doen rond het kampvuur. Kijk zeker even naar boven. Een helder verlichte sterrenhemel krijg je er hier gratis bij.

De volgende dag gooien we het over een andere boeg. Per imposante speedboot met 120pk varen door de mangroven. Waar links een krokodil in het water glijdt zie je rechts een pelikaan zijn nest opzoeken. Onderweg bezoek je het Senegalese vissersdorp Djinack. Alles staat hier in het teken van de visvangst. Om daarna de tocht te eindigen op Leba eiland aan zee. Wit zandstranden staan hier op je te wachten én een verrukkelijke vis barbecue. Om vervolgens weer terug te keren naar het kleine paradijs Fathala Lodge.

Hoe kom je er?
De lodge is het beste te bereiken vanuit Gambia. Neem vanuit hoofdstad Banjul de ferry naar Barra. Van hieruit is het nog een half uurtje tot de Senegalese grens. Vanaf de grens is het nog een paar kilometer tot de ingang van het reservaat. Vanuit Dakar en Saly is het een lange hobbelige tocht. Reken op zeker acht uur.

Boeken?
Touroperator TUI biedt een combinatiepakket met Fathala en een hotel in Gambia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.